Lederblogg

Bloggens formål er å gi ledere og andre interesserte innblikk i hva som debatteres og forskes på innen ledelse og arbeidshelse. 

Den inneholder flere nyttige tips som du fritt kan bruke i din arbeidshverdag.

God lesing! 😊


Ønsker du ferske oppdateringer av bloggen på e-post:

Lovverket sier at jobben skal være helsefremmende, som er et ambisiøst krav, men ingen umulighet. Ved å skape trivsel på en arbeidsplass er vi mange hakk nærmere målet.

For å få et stabilt lavt sykefravær, kreves det systematisk jobbing over tid; med både individuell oppfølging av ansatte med sykefravær og det psykososiale arbeidsmiljøet (inkludert ivaretakelse av ansatte som er på jobb). I denne bloggen har vi fokus på den individuelle oppfølgingen av ansatte med sykefravær.

Å klage kan ha både positive og negative effekter på organisasjonskommunikasjon. Konstruktiv klaging – eller strukturerte muligheter for ansatte til å si sine bekymringer – gir verdifull tilbakemelding for å forbedre arbeidsprosesser, produkter og tjenester, og bør derfor oppmuntres. Utlufting og kronisk klaging har både fordeler og ulemper for den...

God ledelse er avhengig av den tiden vi lever i og all forskning hittil tyder på at ledere bør legge vekt på å være relasjonsorienterte og gjerne med en dæsj visjonær endringsorientering (Transformasjonsledelse).

Væksthus for ledelse har foretatt en undersøkelse blant 22 ledere ansatt i danske kommuner og regioner, og et utvalg av deres under- og overordnede. Målet for undersøkelsen var å analysere deres faktiske handlinger i flere vellykkede og kritiske situasjoner. Deres holdninger til ledelse eller formelle kunnskap var ikke en del av undersøkelsen....

Vår erfaring er at det ikke er noen kvikk fiks å redusere sykefraværet på en arbeidsplass, spesielt hvis sykefraværet har vært jevnt høyt over flere år. ...Men det lar seg gjøre. I denne bloggen setter vi fokus på 7 virksomme grep i kulturen som kan gi lavt sykefravær.